Ali g. Z. Jelinčič P. bere moj blog?

Ne delam si teh utvar, vendar pa so naključja zanimiva in so me zmeraj po svoje intrigirala. Konec julija sem objavil blog z naslovom Cigarček (http://grampy.blog.siol.net/2007/07/27/cigarcek-plemeniti/) , v katerem sem izrazil zmerno razočaranje nad obnašanjem gospoda poslanca. Pravzaprav me sam protest zoper kadilski zakon niti ni tako zelo motil, zmotilo mi je kako ga ja izrazil. Gospod si je privoščil sebi lastni  performans s ceneno cigaro. Takrat sem mu svetoval, da naj si omisli cigaro, ki ga bo vredna. 

V mislih sem imel vsaj nekaj podobnega:

Na koncu julijska objave sem si drznil še predvideti,da bo gospod Jelinčič zmago v bitki za predsednika države kronal s prižiganjem kakovostne cigare. Žal mu je zmanjkalo le pičlih 5 odstotnih točk in pol, da bi se uvrstil v drugi krog. Kolikor se razumem na matematiko, gospodu ni uspelo zmagati, vendar pa me je gospod Jelinčič prepričal, da temu ni tako in da je v bistvu on zmagovalec. Temu sem rade volje verjel, še posebej, ko je Zmago zmago zmagoslavno zaznamoval s prižiganjem cigare. Tokrat je šlo za odličen kaliber, mislim, da je bila cigara izredno kvalitetna in je gospod ni kupil na bencinski črpalki. Kljub pazljivemu opazovanju posnetkov, ki so krožili po spletu, nisem uspel ugotoviti znamke, medtem ko s poreklom nisem imel težav in z veliko gotovostjo lahko zatrdim, da je kubansko. 

Po videzu sodeč je šlo za enega od primerkov s slike:

Gospod Jelinčič za užitke pri kajenju ni hotel prikrajšati svojih bližnjih, pač pa je cigaro nesebično ponudil svojim prijateljem. Cigara je zaokrožila med njimi, podajali so si jo iz ust v usta in najbolj sem si zapomnil vlek gospe poslanke Barbare Žgajner Tavš:

Foto: DZ RS

Žal si moram zaradi pomanjkanja avtentičnega slikovnega materiala pomagati s slikami, ki jih najdem na internetu, da bi vam prikazal kako lepo to izgleda:

Zagotavljam vam, da je puhanje gospe Žgajner Tavš bilo, če že ne bolj erotično, pa bistveno bolj pristno, slovensko, naše, domače, bolj nacionalno, patriotsko! Res, združba, ki si je podajala cigaro in iz nje puhala, me je spomnila, če že ne  na zlata Šestdeseta leta, pa vsaj na študentska, ko so takole krožile Marije Ane. Kar nostalgija me je zajela in postal sem celo nekoliko melanholičen. Bili so resnično pravi zmagovalci, še zmagovitejši pa Zmago med njimi. 

Edino tega ne vem ali je konec cigare odrezal ali odgriznil. Res me firbec matra. Kakorkoli že, gospod Zmago Jelinčič Plemeniti me ni razočaral ne z rezultatom volitev, ne s prižiganjem cigare in ne z izbrano družbo, v kateri je to počel. 

Le gospod Mitja Rotovnik se mi malo smili, saj bo moral odšteti par sto evrčkov kazni, ker velja ta trapasti protikadilski zakon in ker je gospod Zmago cigaro kadil v njegovem in ne svojem domu. Ampak kaj je to v primerjavi s prvovrstnim spektaklom! 

Zmago, tako se dela! Čestitam!

 • Share/Bookmark

8 odgovorov to “Ali g. Z. Jelinčič P. bere moj blog?”

 1. klemenix komentira:

  Zmago je car!

 2. laufar komentira:

  Mater se ti jo lušta! Ene cigare, namreč! Kokr men zdejle enga vajcna……..

 3. BIBA komentira:

  Nekaj manjka v tem zapisu…
  Močna nota ironije.

 4. seamus komentira:

  za linkanje pa poglej na moj blog – objave na začetku, je mel sedanji hišni bloger enake probleme ;)

 5. Grampy komentira:

  Laufar, se mi sušijo na nočni omarici.

  Biba, ironija? Kaj je že to?

  Seamus, sedanji hišni bloger je ja antitalent!

 6. seamus komentira:

  ja sam on sedaj vsaj zna :D
  sicer sem spil kar nekaj piv, da je na tej stopnji, pa vseeno. Zj morš priznat, da mu kar gre

 7. Grampy komentira:

  Priznam, vendar je bila investicija previsoka!

 8. chef komentira:

  Žgajner Tavševa je zoprna baba.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !