Cigarček

Obnašanje cenjenih poslancev Guliča in Baroviča ob sprejemanju zakona o omejevanju kajenja na javnih mestih se mi je zdelo tako zelo otročje, da me je postalo kar sram, ker ju sploh gledam. Možakarja sta machistično in predvsem ignorantsko do zakona prižgala cigareti. Ali pa cigari, se ne spomnim več in niti ni pomembno. 

Zadnjič pa vidim predsedniškega kandidata gospoda Jelinčiča kako ga neposredno iz studia sprašujejo o plemeniti pobudi za preverbo ustavnosti taistega zakona, ki jo je vložil na Ustavno sodišče. Gospod razlaga o človekovih pravicah, ki da so kršene kadilcem, o diskriminaciji kadilcev, v rokah pa drži tubo s cigaro in se trudi, da bi jo izvlekel in seveda prižgal do konca intervjuja. Razžarjena konica bo seveda pika na »I« njegovi človekoljubni pobudi.

Državni zbor Slika (vir): Državni zbor RS

Tokrat me ni bilo sram, da gledam gospoda Jelinčiča. Hja, koža na mojih očesnih zrklih je očitno podplat skoz in skoz postala in sem se že navadil na take ekstravagantne, unikantne, izvirne, inteligentne in nadvse odmevne akcije.  In ga gledam, opazujem, njegovo retoriko tokrat potisnem v drugi plan in se posvetim predmetu poželenja. Gospod v roki drži srebrno tubo, na kateri je bela zvezda na modri podlagi. To vrsto cigare, raje bi jo imenoval »cigara« ali cigarček, poznam. Dobite jo na vsaki bencinski črpalki in tudi v vsaki ne-nujno-boljši trgovini. Cenena roba, običajno tudi presušena, saj ni pravilno shranjena v vlažilniku. Gospod Jelinčič se je javljal v studio iz bližine večje trgovine, v kateri prodajajo tudi cigare, zato mu predlagam, da drugič ob podobnem javljanju in promociji kajenja, stopi do trgovine in povpraša po kakovostnih cigarah. Če mu je to nerodno, naj nikar ne posega po cigarah s polic, temveč naj se sprehodi do steklene omare, v kateri so naložene kartonske in lične lesene škatle. V teh škatlah so cigare. Stekleni omari pa se reče vlažilnik, ali po špansko humidor. Katerokoli cigaro bo že izbral iz te vitrine, ne more močno zgrešiti. Dobra bo. 

Druga reč, ki bi jo svetoval gospodu Jelnčiču, je, da naj pred uporabo cigare njen konec odreže. Tako ne bo imel težav z vlekom, morda jo bo zaradi tega tudi prižgal lažje kot pa je bilo videti na televiziji. Tudi vžigalnik je bil nekoliko čuden in nekako ne paše k celostni podobi tega performancea. Lepše bi bilo prižiganje s cedrovim listom ali pa vsaj z vžigalico.  

Ti moji nasveti so povsem dobrohotni in z namenom, da stranki, ki jo vodi gospod Jelinčič, uspe pri promociji kajenja v tretje bolje kot ji je v prvo z g. Barovičem in v drugo z g. Jelinčičem. Upam, da me gospod Jelinčič ne bo razočaral, in si bo ob izvolitvi za predsednika države prižgal kakovostno cigaro, ki jo bo pred uporabo obrezal.

Ali pa celo po johnwaynovsko kar odgriznil njen konec.

 • Share/Bookmark

15 odgovorov to “Cigarček”

 1. chef komentira:

  Hehe. Menda gospod sicer ne kadi, razen ob protokolarnih priložnostih. Menda je kadil s Fuidelom Castrom, poleg tega pa si cigaro (ali cigarček?) prižge tudi po uspešnih volitvah ipd.

  Menda ima naslednji dan čuden okus v ustih, tako nekako.

 2. Grampy komentira:

  Chef, gospod je izvrsten retorik.

 3. Grampy komentira:

  Ob natančnejšem pregledovanju video posnetka (24ur zvečer, 24.7.2007) vidim,da je cigara celo obrezana. Kot kaže, jih proizvajalci že sami obrežejo. Praktična rešitev, nad katero se pravi cigaroljubci zgolj namrdnejo.

 4. lucka komentira:

  še sreča, da imamo Jelinčiča, ki se nam kaže pred kamerami takšen kot tudi je. A če ga snemajo mora biti pa napravljen v obleki za 5000€ in v roki cigaro za 200€ in normalno vžigalnik za 120€??? TI SI RES BOLAN…

 5. Grampy komentira:

  Lucka, hotel sem le povedati, da bi od gospoda Jelinčič pričakoval resnično uživanje v kajenje prave, kakovostne cigare. Ta, ki jo je prižgal, to pač ni. Nekoliko pretiravaš, se ti ne zdi? No, morda preuranjeno sklepam, da si kadilka in da se s takimi nasveti, kot sem jih delil predlagatelju ustavne presoje, čutiš neposredno napadeno. Prepričan sem, da gospod Jelinčič ne potrebuje tvoje zaščite. Verjetno tudi ne mojih nasvetov. A da sem bolan? Mi morda lahko še zaupaš mojo diagnozo? Tebi pa želim veliko zdravja. Po jutranjem izkašljevanju se verjetno prav dobro počutiš, kajne?

 6. lucka komentira:

  sicer zaenkrat nimam problemov s kašljanjem in se nekako trudim z prenehanjem te grde navade. Za take bolnike kot si ti, žal diagnoza ni poznana. Pa vprašanje zate… po dobrih cigarah ne kašljaš?

 7. Grampy komentira:

  lucka, ne kašljam, ker ne kadim.

 8. lučka komentira:

  kako pa da tako dopbro poznaš cigare? Se na vse stvari tako dobro spoznaš?

 9. Grampy komentira:

  Na cigare še kar. Malo pobrskaj nazaj po mojem blogu, pa boš lahko prebrala nekaj tudi o tem. Pokadim jih par na leto. Z užitkom. In seveda ne inhaliram, ker cigar se ne inhalira. Ampak to verjetno veš, kajne?

  Še odgovor na tvoje drugo vprašanje: ne.

 10. lučka komentira:

  par na leto, pa veš katere so dobre in katere zanič?

  IN… ja, vem, da se cigar ne inhalira.

 11. Grampy komentira:

  Dovolj vem, lučka, ne skrbi!

 12. chef komentira:

  Lučka, ne pametovat!

 13. lucka komentira:

  Na žalost sem tako prekleto prepametna, da mi pametuje lastna pamet.

 14. [...] Katastrofa je, da ob vseh čudakih izpade kot spodoben kandidat celo Zmago Jelinčič – Cigarček. [...]

 15. [...] zanimiva in so me zmeraj po svoje intrigirala. Konec julija sem objavil blog z naslovom Cigarček (http://grampy.blog.siol.net/2007/07/27/cigarcek-plemeniti/) , v katerem sem izrazil zmerno razočaranje nad obnašanjem gospoda poslanca. Pravzaprav me sam [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !